recept: Sajtgaluska , Kifőzde
Sajtgaluska
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

10 dkg reszelt sajt,
2 tojás,
kb. 5 dkg búzadara,
kb. 5 dkg finomliszt,
fehérbors, só



Egy nagyobb bögrébe felütöm a tojást, elkeverem két csipet sóval és késhegynyi fehérborssal, hozzáadom a sajtot (ami lehet füstölt vagy ementáli jellegű is), azzal is jól elkeverem, majd 2-2 evőkanálnyi grízt (búzadara) és lisztet keverek hozzá. Állni hagyom pár percig, és ha kell, adok még hozzá lisztet és grízt, fele-fele arányban. Ha már láva sűrűségű, kiskanállal a forró levesbe szaggatom.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: sajtgaluska

Forrás: Réges-régi szakácskönyvből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2011.11.12. Utoljára frissítve: 2011.11.12.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-04-30 19:41:50 - 1.51)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez