Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
10 dkg reszelt sajt, 2 tojás, kb. 5 dkg búzadara, kb. 5 dkg finomliszt, fehérbors, só |
Egy nagyobb bögrébe felütöm a tojást, elkeverem két csipet sóval és késhegynyi fehérborssal, hozzáadom a sajtot (ami lehet füstölt vagy ementáli jellegű is), azzal is jól elkeverem, majd 2-2 evőkanálnyi grízt (búzadara) és lisztet keverek hozzá. Állni hagyom pár percig, és ha kell, adok még hozzá lisztet és grízt, fele-fele arányban. Ha már láva sűrűségű, kiskanállal a forró levesbe szaggatom. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|